Fietsen in Zuid Frankrijk

Wie wil dat niet een fietsvakantie aan de Middellandse Zee in de Provence aan de Cote d Azur Frankrijk

elektrische fiets route zuid frankrijk

Rocher de Roquebrune. Hier is van alles te doen. Zwemmen kanovaren de Roche beklimmen naar de drie kruizen - Les Trois Croix - mountainbiken waterskiën. Je fietst langs de rivier de Argens zo het pitoreske dorpje Roquebrune binnen. Een leuk plaatsje met tal van restaurantjes en winkeltjes. Hup we gaan verder op Flyer elektrische fiets.

Fietspagina Frank en Nellie

De reis naar Zuid Frankrijk

Vanuit Nederland vertrekken we naar Luxemburg. We nemen de Autoroute du Soleil naar het zuiden van Frankrijk. Onderweg overnachten we in Avignon. We komen daar laat in de middag aan, het hek gaat al open. We hebben het hotel van te voren besproken, online geboekt. De auto met fietsendrager en onze elektrische fietsen staat op een afgesloten parkeer terrein. Dit vinden we wel zo veilig. Het is een heerlijk hotel met goede bedden, een zwembad en goed eten en drinken.

overnachten naar  frankrijk
Het Novotel als overnachtings plaats met afgesloten parkeerterrein.


la cave caveau saint romain

Caveau Saint Romain de coöperatieve wijn fabriek van de wijnboeren. In september kon je het goed reuken, soms lagen de uitgeperste druiven schillen op de straat in Roquebrune. De fabriek is inmiddels verplaats naar La Motte. Op de plek van de fabriek zijn nu (2018) appartementen. De winkels van Saint Romain zijn in Le Muy en La Motte.

berg op met de fiets

Toen hadden we nog geen elektrische fiets om de berg op te fietsen. Dan maar af stappen en lopend de berg op. Dit was in 2008, een jaar later hebben we fietsen aangeschaft met trap ondersteuning, toch wel en aanrader. Onze eerste aankoop was een Giant elektrische fiets met de motor in het voorwiel en dubbele accu. Later hebben we Flyers T8 gekocht.


We verlaten de camping en fietsen naar Saint Aygulf. Daarna langs het strand naar Frejus en St Raphaël


fietsen bikemap-fietsroutes-frankrijk-provence

Bikemap fietsroute vanaf camping Lei Suves fietsen we naar de kust, het strand van Saint Augulf. We maken daar een tussenstop en fietsen verder naar de andere kustplaatsen aan de Middellandse Zee.

appartementen roquebrune

Net buiten Roquebrune sur Argens stoppen we om wat te drinken. Zoals je ziet zijn de appartementen in volle aanbouw waar eerst de wijn werd geproduceerd van Saint Romain.


fietsroute naar saint tropez

Vanaf Roquebrune fietsen we naar de rotonde. 1e afslag is naar de golfbaan Golf de Roquebrune. Dit is een 5 sterren golfbaan met 18 holes en ligt er prachtig bij. De 2e afslag is richting Saint Tropez. We nemen de 3e richting Frejus. Zoals je kunt zien is er een fietspad. Geef op de rotonde duidelijk richting aan. Het is voor je eigen veiligheid.

met de flyer naar frankrijk

Het is een paar kilometer naar de volgende rotonde. Hiervoor stoppen we ook weer even om de dorst te lessen en een beetje ter eten. Blijf dit regelmatig doen, want het is nog steeds warm in (begin) september. We pakken de afslag naar St Aygulf. Ik ben ook nog een keertje naar Les Isambres gefietst, dun bult over zoals ze dat hier zeggen.


fietspaden in frankrijk

We stoppen tegenover het Van Der Valk hotel in Saint Aygulf. Een mooi uitzicht over de Middellandse Zee. Kijk eens wat een strak blauwe lucht.

van der valk sr aygulf

Op de achtergrond de badplaatsen Frejus en Saint Raphaël. Daar gaan we lekker lunchen aan de jachthaven.


van der valk hotel saint Aygulf

Het van der Valk hotel in Saint Aygulf. Een geliefde plaats onder de Nederlanders.
Mooie plek, prachtig uitzicht en oversteken naar het strand en bruin bakken.
Er zijn daar op het strand diverse restaurants. Je kunt er ligbedden met parasols huren.
Weg dromen met een heerlijke rosé uit de Provence. Er is een toilet ;-)


fietsen naar  frejus aan de kust

Fietsen naar Saint-Raphaël. Dit is een kustplaats in het departement Var. Saint-Raphaël ligt ten oosten van het plaatsje Fréjus. Je kunt er ook de basilique Notre-Dame-de-la-Victoire bezoeken. We hebben daar vaak een kaarsje opgestoken, maar deze keer gaan we genieten van de Provençaalse gerechten aan de jachthaven.


Filmpje van het strand Frejus en Saint Raphaël .


Dit was de fietstocht naar Frejus. We nemen dezelfde weg terug naar de camping. Lekker fietsen langs het strand, een stukje onder de bomen en kijken naar de kitesurfers. Onderstaand onze bevindingen van Base Nature bij Frejus. Hier wordt jaarlijks het Azur Bike Park Roquebrune-sur-Argens gehouden. Een manifest waar duizenden mountainbikers op afkomen.

base nature frejus

Plattegrond Base Nature François Léotard

Base Nature François Léotard is een park ter grootte van 60 hectare. Er is van alles te doen en te beleven. Kiten wandelen zwemmen fiets bmx race piste skatepark voor groot en klein beach volleybal voetballen handbal basketbal Jeus de Boules fietsenverhuur speeltuin strand picknicken speelplaats voor kinderen van 2 tot 14 jaar Escape hangar rugby veld en een klein restaurant.


mountainbiken provence

Voor de liefhebbers van mountainbiken in de Provence is dit echt een belevenis. U doet verschillende dorpen in de omgeving aan. Het is een heel afwisselend circuit. Doet u mee en zoek een een verblijfs accomodatie in de buurt. Huur een stacaravan bij Harberszonvakanties.nl voor meer informatie klik hier.


fietsen langs de kust

Wat een uitzicht, heel apart zo van de snelweg naar de kust. Maar goed dat er op onze Flyers goede banden zitten. We hebben de Schwalbe fietsband, regelmatig de bandenspanning controleren 6,5 bar. Na 10.000 km nog geen lekke band gehad.

verdwaald in de bossen Frankrijk

Oeps ... We zijn verdwaald. Het terrein is ook zo groot. Het is hier zee, heide, heuvels en bossen. Maar goed dat we de gps bij hebben. Ik heb een Teasi One 3 fiets navigatie, gekocht bij de Conrad. Ben er heel tevreden over en gaat altijd mee.


Base Nature een mooie gebied voor de natuurliefhebber, om te wandelen en de fietsen en moutainbiken.


fietsroute naar frejus

We nemen ook wel eens een andere route naar Frejus, over de D8. Let op, hier zijn geen fietspaden. Om deze route te volgen moet je bij deze rontonde de 2e afslag nemen.

Fietsen op de fietspaden in Frankrijk

Je komt dan uit bij het winkelcentrum van Frejus. Centre Commercial. Er is een fietsen parkeerplaats. We gaan gelijk voor een sanitaire stop en om boodschappen bij de Geant.


Na de boodschappen en plasstop, nemen we nog een ijsje. We rijden via oud-Frejus naar huis. Onderweg wel blijven drinken en wat eten. Je bent toch zo een dikke 50 km onderweg. En het zonnetje doet goed zijn best. 30 a 35°C, blijven smeren!


frejus kerk

Op de achtergrond het oude Frejus. Richting huiswaarst naar de camping bij Murre Zonvakanties om een dutje te doen.

roquebrune-sur-argens-le-roche-vakantie-camping

We fietsen het dorp Roquebrune sur Argens weer binnen. Lekker berg af....gas er op. Want er wacht nog een lekker klimmetje ;-) Naar mate je ouder wordt, gaat er meer de rem op !!!


van der vailk frankrijk

Fietsroute Roquebrune sur Argens Saint-Aygulf Les Issambres klik hier.

Zo dat was het weer tot de volgende keer. Neem een kijkje naar onze fietstochten in Denemarken.