Jongens pensionaat internaat kostschool Ste Marie Huijbergen Noord Brabant Nederland

Kostschool gastenboekBericht 1 tot en met 172


Fabiënne De Jong14-11-2019
Hallo,

Wat een mooie site.

Mijn vader heeft ook op het internaat gezeten, helaas weet ik zo niet meer welke jaren. Mijn vader Cornelis Johannes de Jong is geborgen op 26-1-1925 en is overleden op 9-4-2017.

Samen met mijn vader ben ik 2 keer naar Huijbergen geweest. En 1 keer hebben we het museum bezocht, ook om hier een foto af te geven van mijn vader en andere leerlingen op het schoolplein. Terwijl ze gewoon aan het spelen waren.

Helaas heb ik mijn vader hier niet op de foto's terug kunnen vinden.
Maar dat maakt de site niet minder mooi.

Mijn vader vertelde zijn herinneringen in flarden, dus de foto's maken het een stuk duidelijker voor mij.

Zodra ik zelf over vervoer beschik ben ik zeker van plan om het museum te bezoeken,zodat ik zijn herinneringen weer door kan geven aan de volgende generatie.

Met vriendelijke groet,
Fabiënne de Jong


Ricardo Kowsoleea05-10-2019
http://www.linkedin.com/in/ricardokowsoleea
Leuk om de foto's te bekijken, sta er zelf ook op :-)

Frank Bogers13-05-2019
http://frankbogers.nl/SteMarie/
NIEUW:

Hanneke op onderzoek naar haar oom Engelbert Thien.

Hallo Frank,
Wat heb jij er wat moois van gemaakt en wat een werk. Ik heb mijn jongste broer hierover getipt. Hij zit nu al die kaarten te lezen en hardop te lachen.
Nu die andere broer nog. Succes verzekerd.
Je hebt de hele site omgebouwd tot een kunstwerk! daar moet je toch meer positieve reacties op krijgen.
Ben weer goed thuisgekomen en kijk met heel veel plezier terug op die maandag.
Heb even geprobeerd contact te leggen met Michielsgestel; zij hebben niet zoveel, geen leerlingenlijsten of al dat moois waarvan ik maandag zo heb genoten.
Hartelijk dank en jij ook veel plezier van en met dit werk.
Hanneke

Noud van Poppel21-03-2019
Ook ik zat op deze kostschool in de jaren1956-1957 en een gedeelte van 1958.In verband met de dood van mijn vader werd ik toendertijd terug naar huis geroepen.Ik heb veel te danken aan deze schooltijd.STE Marie was geen school voor watjes.Om te overleven had je een dosis doorzettingsvermogen nodig.Volhouden en doorzetten heb ik hier geleerd.Na de ULO heb ik middelbaar agrarisch onderwijs genoten Ik heb indertijd het boerenbedrijf van mijn moeder overgenomen en er samem met mijn echtgenote een modern melkveebedrijf opgezet.Om het in deze sector vol te houden ,heb je echt wel doorzettingsvermogen nodig.Toevallig kwam ik op deze site terecht.Ik zoek eigenlijk contact met Jos van Ginneken.Nogmaals;ik heb veel te danken aan STE Marie
Groetjes; Noud van Poppel Brakel 6 5133NG-Riel Tel;013-5181293.

Wim Overgaag21-02-2019
http://Wim Overgaag
Ik ben 7 jaar (1957-1964) in Huybergen geweest en kijk er met goede herinneringen op terug. Ikzelf ben autistisch aangelegd en de broeders hadden geen grip op mij. Wel zat ik haast elke zaterdagmiddag in het scheikundelokaal strafwerk te schrijven. Ik kreeg regelmatig een rode maandkaart en zelfs 1x een groene. Maar sexuele intimidaties gingen aan mij gelukkig voorbij. Leukste herinneringen had ik aan de lange boswandelingen richting het Grote Meer, met de fiets naar de Antwerpse dierentuin, Congé, op zondagmiddag patatje halen in Hogerheide.

Cor M15-12-2018
"Met het getij verzet men de bakens" is een oudere wijsheid en je kunt dus niet de huidige maatstaven gaan leggen langs zaken van decennia geleden. Het is erg "in" om dat te doen en gezien die "schade vergoedingen" die men aan de klachten verbindt voor sommigen ook nuttig.
De draai om onze oren die je ouders of leerkracht of een broeder uitdeelde was toen normaal zoals je ook gewoon kon roken tijdens de pauze en zelfs in de klas tijdens de avond studie. Nu leven we in een tijd dat mensen op hun fiets een geel hesje dragen en een helm en tegen alle denkbare rampen verzekerd zijn. Ook hebben ze een mening die vooral heel belangrijk gevonden moet worden. De broeders en zusters en de katholieke kerk hebben ook gezorgd voor generaties nette goed opgeleide mensen en werkende ziekenhuizen etc. Ze nu even postuum gaan neersabelen en tegen huidige maatstaven veroordelen is niet eerlijk. De hele geschiedenis zit vol leermomenten.

Theo Lockefeer24-10-2018
Hallo Frank,

Na hele lange tijd weer eens op je site geweest :
ziet er prima uit.

met vriendelijke groeten, Theo Lockefeer

Rinus Anema04-10-2018
Hallo Frank!
Ik heb nog wat aanvullend materiaal over mijn Ste Marie-periode en een klassenfoto die er nog niet bij staat op jouw website, maar de link op die site werkt niet of niet meer.Kan ik een emailadres van jou ontvangen om dit over te kunnen brengen?

Richard Binkhuysen09-09-2018
Afgelopen donderdag 6 september is Antonius van Overveld ( Ton) overleden.

Marcel Pieterman06-09-2018
http://www.pmcgroep.nl
Hallo allemaal,
Mijn naam is Marcel Pieterman en ik zat op Ste Marie van 1973 tot en met 1977. Achteraf besef ik dat ik de mooiste tijd van mijn jeugd daar heb beleefd -thuis met 2 narcistische ouders was geen succes- en ik ben de broeders tot en met de dag van vandaag dankbaar voor hun aandacht en zorg, hun duidelijke structuur en hun cultuur. Natuurlijk had je als puber de gebruikelijke baaldagen, maar ik heb daar veel mensen ontmoet die ik in mijn hart nog met me meedraag, zonder daar iets mee te doen. Ik ben blij dat ik iedereen, broeders, leken en medeleerlingen, heb mogen ontmoeten en heel veel gelachen heb, veel plezier gehad heb. We hebben in mijn boerderij nog een reunie gehouden, en dat was geweldig!

sjaak dielens19-08-2018
Ik zoek een foto en bidprentje van Broeder Barthelomeus was Leraar van de Sint Aloysiusschool mijn klasse leraar dat was in de jaren 1950
in de Boxhoornstraat Bergen op Zoom. En ook van Broeder Bram Hommel. Bedankt groetjes sjaak

Tom van der Ven30-07-2018
Wat een onzin om dit internaat af te doen als een strafkamp!
Natuurlijk zijn er dingen niet goed gegaan, zoals op alle internaten in die tijd (ik heb op 3 verschillende gezeten), maar je moet het door de ogen van die tijd willen zien.
Niemand kan (of wil) sexuele intimidatie of handelingen goed praten.
Maar doe nou niet of het daar een grote bende was, want dat was het geenszins.

Paul van Driessche14-06-2018
Beste Erik Ik lees hier je haatdragende berichtje. Een subjectieve mening die vast wel gestoeld zal zijn op bepaalde negatieve belevenissen. Maar er zijn ook totaal andere! In welke jaren zat jij op het internaat?
Ben ook blij niet bij de bewoners te horen in het door jou in de fik gestoken Ste Marie.
Met groet

Paul

Eric26-05-2018
Drie tering heljaren meegemaakt op dit strafkamp. Als het in de fik was gevlogen met iedereen erin was ik blij geweest. Hoop dat het u duidelijk is dat deze plek geen site verdiend.

Marian van Steen01-02-2018
http://www.frankbogers.nl/SteMarie/jan-van-steen/
Wat goed om zoveel te kunnen lezen over en zien van Sainte Marie.
De foto�s, de rapporten, de dagindelingen.
Mijn vader, Jan van Steen (1912-1961) uit Dinteloord, heeft er gezeten. Ik weet niet hoe lang.
Op deze foto uit 1924 zit hij vooraan in kleermakerszit. Hij is daar dus 12 jaar.

Ik weet eigenlijk niets van zijn tijd daar. Hij stierf erg jong (48) en mijn moeder stierf een paar jaar later, ook jong (52).
Zoals dat in die tijd ging, was het beter om zo min mogelijk te praten over hun dood en dus ook over hun leven. Vandaar dat ik veel te weinig weet.

Ik kom er nu aan toe om zoveel mogelijk informatie te zoeken over mijn ouders. Dus het is echt heel mooi dat u deze website hebt gemaakt.
Er zal niemand meer zijn die mijn vader bij leven heeft gekend. Maar u begrijpt, met alle informatie die verder nog boven water zou kunnen komen, ben ik erg blij.

Met vriendelijke groeten, Marian van Steen

   pagina 1 van 12     volgendeNieuwe bericht

Naam: *
E-Mail: (optioneel)
Homepage: (optioneel)
Bericht:
 

  

 

 

Neem contact op met Frank Bogers