Fietsroute Roquebrune sur Argens Saint-Aygulf Les Issambres

Vanaf camping Lei Suves gaan we een spannend rondje fietsen richtin St Tropez.

elektrische fiets route zuid frankrijk

Dit is een fietsroute van ca 45 km, met een hoogte verschil van 150 meter.
We geven ook nog wat tips indien u naar St Tropez wil fietsen.

Fietspagina Frank en Nellie

Fietsen langs de kust - haarspeldbochten - afdalingen

We nemen weer de route door het dorpje Roqubrune sur Argens.
De accu's zijn weer opgeladen en de banden opgepompt.
Eten en drinken is aan boord.
Het zonnetje staat weer lekker te schijnen, dus we zijn weer goed ingesmeerd.

fieten in frankrijk st tropez
We passeren weer Le Roche en zo te zien zijn er weer volop activiteiten.


saint aygulf markt

We fietsen naar onze eerste stop in St Aygulf. Op dinsdag is hier altijd een grote markt. Hier drinken we altijd een bakje koffie bij Kero Café en aanschouwen het straatbeeld. De fietsen gaan op slot met een kettingslot.

haven st aygulf

We fietsen nog even door St Aygulf naar het haventje. Op de achtergrond de badplaatsen Frejus en St Raphaël.


fietsen naar st tropez

Hier fietsen we tussen Roquebrune en de rontonde waar je naar St Aygulf kunt (links) en naar St Tropez (rechts) . Hier heb je ook de schitterende golfbaan.

verkeersborgen en fietspaden zuid frankrijk

Hier naderen we de rotonde. We maken het rondje links om. Rechtsom is een hele lange klim. En dan vind ik het moeilijker met afdalen met al die haarspeldbochten.


routekaart fietsroute st tropez

De fietsroute: Vanaf camping Lei Suves gaan we door St Aygulf (15) naar Les Issambres. Halverwege (25 km) slaan we rechts af en hebben we allemaal haarspelbochten om te fietsen.
We rijden door de mooie wijk en hebben onder weg een prachtig uitzicht. Het is wel klimmen naar Col du Bougon. (30)


fietsen bikemap-fietsroutes-frankrijk-provence les issambres

Vanaf St Aygulf komen we Les Issambres binnen gefietst. Onderweg uitzicht op de kust. Het is een bochtige en heuvelachtige weg.

d8 naar rouquebrune sur argens

Goed opletten. Bij de T-kruising zie je het bord naar Col de Bougnon weg D8. Punt 25 (km) op de Bikemap routekaart. Op de achtergrond zie je Ste Maxime liggen.


fietsroute met haarspeldbochten

Dit is het landschap wat je onderweg aantreft. We rijden nu het dorp Les Issambres uit, op weg naar de bult.

uitkijkpost les issambres

We zijn al een aardig eindje omhoog gefietst. En onderweg genieten we van het uitzicht op de Middelllandse Zee.


flyer fiets  in frankrijk

Voor de elektrische Flyer T8 fiets is het een genot om naar boven te klimmen. De Fransen kijken wel raar op als je aan de klim begint. Onderweg zijn er een paar uitkijkposten, zoals hier. Die wonen daar wel lekker tegen de heuvel aan. Moet er niet aan denken als er een bosbrand is. En dat gebeurd daar wel eens ;-(

col du bougnon 154 meter

We hebben de top bereikt van de bult. Het is een leuk klimmetje naar het niveau van 154 meter hoogte. Onderweg goed uitkijken voor het verkeer. Er zijn geen fietspaden, dus aan de kant blijven. Ga ook niet fietsen in de ochtend of avondspits, het is een drukke route.


Filmpje vanaf een uitkijkpunt halverwege de route naar Col du Bougnon.


We nemen op de top nog wat eten te te drinken en beginnen aan de lange afdaling. We komen dan weer uit bij dezelfde rotonde.


teasi one 3 fiets navigatie

We controleren de gegevens op de fietsnavigatie Teasi One. We hebben 1,25 uur gefietst en een afstand afgelegd van 25,5 km met een hoogte verschil van 154 meter. Tegenwoordig 2018 gebruik ik een Teasi One 3. Mijn review. Ten op zichte van de vorige Teasi is het scherm groter wat een beter zicht geeft. Ook de levensduur of te wel de gebruikersduur van de batterij is verbeterd tot wel 6 uur. Voor de rest is hij het zelfde. Het is wel even wennen om de Teasi One in te stellen. Dus dikwijls uitproberen met uploaden downloaden, routes opnemen, favorieten instellen. Het is een goed apparaat, toch zeker voor die prijs. Ik vind het leuk om zelf knooppunten routes te maken en deze om te zetten in gpx bestanden en in te laden. De gps is onmisbaar, zeker wanneer je veel fiets. Ik maak ook veel gebruik van bikmap.net om mijn fietsroutes te uploaden.

fietsen naar saint tropex

Mocht u met de fiets naar St Tropez willen..... Vanaf camping Leï Suves is dat ca 45 km. Maar je moet ook nog terug. Beter is om de auto te parkeren aan de kustweg in Les Issambres. Daar heb je meestal wel plaats. Het is dan nog ca 22 km. Er is ook een mogelijkheid om de auto te parkeren in Ste Maxime. Hier is het wel drukker en moelilijker om een parkeerplekje te vinden. De route bedraagt dan 15 km. Het is altijd heel druk naar St Tropez en je staat bijna altijd in de file. Dus vroeg vertrekken 8.00 uur !!! en neem een lekker ontbijtje in St. Tropez, doen wij ook altijd.


fietsen  naar st tropez en ontbijten

Heerlijk zo een exclusief ontbijt in St Tropez bij de bij de Senequier. Een Petit Dejeuner Complet voor 24 Euro !

Na het ontbijt wat slenteren en naar de markt in St Tropez, op weg naar de parkeerplaats nog een lekker ijsje gegeten.


fietsroute afdaling frankrijk

Na de fietspauze beginnen we aan de afdaling. We gaan met een lekker gangetje naar beneden. Houd je handen aan het stuur en als het te hard gaat, bijremmen. Zoals je ziet is hier geen fietspad en fiets ook niet te kort aan de kant en achter elkaar fietsen.

rotonde naar de camping muure zonvakanties

We naderen weer de rotonde, maar dan van de andere kant. We nemen de 3e afslag richting Roquebrune sur Argens / La Bouverie D7. Klik op de foto om te zien welke richting we nemen om naar Murre Zonvakanties te fietsen.


 fietsroute naar de lidl roquebrune sur argens

Voordat we terug zijn op de camping, gaan we nog even om boodschappen bij de Lidl. Vanavond gaan we op de bakplaat eendenfilet eten. Met een glaasje rosé van Domaine de Canta Rainette uit La Motte. Meer informatie over deze wijnfietsroute klik hier


schaduw op de camping

We zijn terug op camping Lei Suves. We parkeren de fietsen bij de auto in de schaduw. Kunnen we de accu's van de fietsen afnemen en de zaak opladen.

accu opladen flyer fietsen

Niet alleen de accu's opladen, maar ook jezelf. Dus rap in de stacaravan en onder de douche bij Murre Zonvakanties. Toch wel gemakkelijk deze accu's om deze zo op te laden. Ze hebben een gemiddlede actieradius van ca 80 km. Ik neem altijd 2 opladers / adapter mee. Mocht er een stuk gaan........................ Is nog nooit gebeurd.


strand st aygulf met de fiets

Fietsroute naar het strand van Frejus klik hier.

Zo dat was het weer tot de volgende keer. Neem een kijkje naar onze fietstochten in Denemarken.