Wat is een ............. Mijn fissuur - fissura ani - en ik. Kloof of scheur in de anus.
Jeuk, pijn, steken en branderig gevoel. Wat moet ik doen. Dagboek van Frank

help ik heb een fissuur

Hoi, ik ben Frank Bogers en woon in het westen van Noord-Brabant in het dorp Lepelstraat. In mijn eigen woorden en beleving vertel ik u over mijn fissuur fissura ani ervaringen. Het is met een kwinkslag geschreven om deze pijnlijke kwestie toch wat amusement te bieden. Het bevat een 6 tal verhaaltjes van wat ik allemaal heb meegemaakt en ondernomen. Het leven met een fissuur in het dagelijkse leven. Hier en daar met een plaatje, tekening of foto erbij om het geheel wat op te vrolijken en te verduidelijken. Veel lees plezier ?!
Leestijd ca 40 minuten. Ga er maar voor zitten................ of staan. © frankbogers.nl

Frank Bogers

Alles over mijn fissuur

1. Inleiding: De ellende begon zo een 40 jaar geleden, toen ik voor de eerste keer werd opgezadeld met aambeien. Een erfstuk waar heel de familie plezier aan beleefd ;-(

zalf hoofdpijn paracetamol

2. Fissuur nummer 1 en de kennismaking met Isosorbidedinitraat fissuur zalf. Ook geen pretje deze fissuurzalf regulair in je anus aan te brengen en de gratis hoofdpijn die je er van krijgt.

new york en mijn fissur

3. Op vakantie naar het buitenland, wees op je hoede met eten en drinken. Zorg dat je genoeg zalf hebt en een medicijnen lijst. De reis naar New york deed de pijn in de anus vergeten.

aambeien soorten

4. Deze keer werd ik getrakteerd op aambeien + mijn 3e fissuur. Dubbele bonus. Wat heb ik afgezien. Tijd voor afspraken maken en naar de chirurg om er wat aan te doen. Indien mogelijk. (Plaatje Dr. Tom Feryn)

bravis bergen op zoom

5. Darmonderzoek: De fissuur of te wel fissura ani was niet zichtbaar en had pas in de middag klachten i.p.v. na de ontlasting. Om een en ander uit te sluiten en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis voor een colonscopie.

fissuur wegsnijden

6. Na het vaststellen van de diagnose werd ik opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie om de anus op te rekken. Gelijktijdig vond er een onderzoekje plaats om mijn prostaat te controlen. (Plaatje Dr. Tom Feryn)